boy - servant, commoner, knave

boy - servant, commoner, knave

mer om bloggen

Mina tankar om vår gemensamma värld och vår existens i den. Kryddat med egobabbel och fotografi. Välkommen!

Egobabbel nr. 1

EgobabbelPosted by Henke 2010-06-10 23:50
Idag har jag varit på intervju. Det gick fort och resulterade i att jag nästa vecka ska testa på ett för mig nytt värv. Detta då under förhoppningen om att få fortsätta sysselsätta mig med detta över sommaren. Det handlar om att som sommarjobbare agera medlemsvärvare per telefon. En organisation som känns ok dessutom, en rikstäckande intresseorganisation för vissa privatpersoner. Ja, så skulle man nog kunna sammanfatta det hela. Herren, tillika marknaschef på bygget, hade också han pluggat på teologen i Uppsala. Det kändes otippat, på nått sätt, det är ju också min institution. Kanske kan vi två gå några ronder i fikahörnan rörande ditten å datten. Hoppas kan man ju alltid i alla fall.

Susanne och jag fick äran att agera barnvakt åt två små busungar en kort stund i eftermiddags. Det var roligt :). Barn är ett mycket märkligt fenomen. Egentligen är de totalt jättehemska monster, samtidigt som de är hur söta som helst och helt underbara. Största delen av tiden gick åt till att sparka boll mot husväggen med den ena och se efter så att den andra inte rymde. Skönt att vädret var fint. Ute är bäst, helt enkelt.

Jag funderade lite på att skriva något förmildrande om evangelikala kristna istället för detta babbel. Det kan ju tyckas som att jag är ute på ett korståg mot dem, kanske. Lite är jag nog det. Men under historiens lopp har de flera gånger stått för positiva saker också, så är det bara. Men dagens Åke Grenare, Holger Nilssonare, Ulf Ekmanare och Siewert Öholmare har jag mycket svårt för. I alla fall kände jag att jag var lite för trött för ett sådant projekt.

Har precis gett upp plugget för dagen. Att läsa historia är ibland inte jättestimulerande. Speciellt då komprimerade fakta följer på samma sak, om och om igen. Men det är jäkligt intressant i alla fall. Imorgon ska jag ta tag i den första av de två uppgifter jag har beting på att författa reflektioner kring denna vecka. Mänskliga rättigheter är ämnet och att knyta det till några länder på den afrikanska kontinenten. Den andra uppgiften skjuter jag upp nån dag till ... Berlinkonferensen är då ämnet och det är ju en överspäjsig ondskefull grej.

Vad var det Sune skrev? Nått med leverpastej? Måste ta reda på det!

  • Comments(0)//boy.litenfantasi.se/#post4